Vi använder cookies för att göra upplevelsen bättre. I enlighet med det nya e-direktivet måste vi be om tillåtelse att sätta cookies.
Vitamin K2/D3
Vitamin K2 produceras av olika bakterier och finns i fermenterade ostar, vissa mejeriprodukter och fermenterade livsmedel. Den rätt som innehåller mest vitamin K2 är den japanska rätten natto, medan den största källan till K2 i den Svenska kosten är lagrad ost. Det kan vara utmanande att få i sig tillräckligt med vitamin K2 i vår västerländska kost, och därför kommer ett dagligt tillskott att vara en bra utgångspunkt för en hälsosammare vardag.
Vitamin K upptäcktes för mer än 70 år sedan av dansken Henrik Damm, som senare vann Nobelpriset för sitt arbete. Han upptäckte att vitaminet var nödvändigt för att blod skulle koagulera, det vill säga koagulera eller koagulera. Det heter alltså vitamin K. Men betydelsen av vitamin K2 för ben- och hjärthälsa har inte uppskattats förrän på senare år.
Content and Usage | Rekommenderad dosering bör inte överskridas. Kosttillskott ska inte ersätta en varierad kost. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur utom räckhåll för barn. |
---|---|
Färg | (ingen) |
Storlek | 30 st |
Artikelnummer | 2913264 |